13 tips tegen frisdrank

fruitwaterFrisdrank is echt niet gezond. Vooral door de suiker die er meestal in zit, maar ook door de CO2. En light frisdrank verstoort ook het suiker-evenwicht in je lijf. CNN zet enkele nadelen op een rij, en geeft 13 tips of het frisdrankgebruik te verminderen. Eén van die tips: geef kraanwater een smaakje met stukjes fruit.

Lees meer...

De smaken van whisky en whiskey

In Schotland en Canada noemen ze het whisky, in Ierland en de VS heet het whiskey. Deze drank kan zoet smaken of kruidig, naar eikenhout, veen of chocola. Welke smaakt naar wat? In dit handige overzicht is in ronde diagrammetjes te zien hoe sterk 18 smaakcomponenten doorwerken in de diverse soorten. Klik voor een grotere versie (en dan nogmaals voor een leesbare versie).

Lees meer...

Wat zegt kleur over wijn?

De echte wijnkenners kunnen er uren over uitwijden: de kleur, geur, smaak enzovoort van wijn. Winefolly tekent de eigenschappen en gebruiksopties netjes uit. Fraai om te zien, handig om te weten. Of bekijk direct een grote versie van deze bijzondere wijnkaart.

wijnkaart

Lees meer...

Op je gezondheid . . .

Een toost met alcoholische drank gaat vaak gepaard met de kreet 'Op je gezondheid!' Dat is een belangrijke wens. Want alcohol kan inderdaad gezond zijn, maar overmatig gebruik zorgt voor veel ongezondheid, ziekte, ellende en dood.

Lees meer...