Populairste maaltijdbox: Allerhande

De Allerhande Box van Albert Heijn is de beste maaltijdbox volgens een test van de Consumentenbond. Als belangrijk pluspunt wordt genoemd dat klanten hier niet aan vast zitten met een abonnement. De heel bekende box van Hello Fresh komt pas op de 6e plaats, met als minpunten de prijs, het verplichte abonnement en de opdringerigheid.

Lees meer...

Weer een nieuwe boodschappen-app: sjoprz

sjoprzDe app ‘Boodschapp’ verdween onlangs van het toneel. En hóp, daar is een nieuwe: shoprz. Daar waar Boodschapp zich vooral richtte op gezondheid, pakt Sjoprz het bewust iets breder aan. Er is aandacht voor Goedkoper, Gezonder en Gemak. Bij deze gratis app moet je inloggen om hem te kunnen gebruiken.

Lees meer...

Consumenteneuro wordt ongelijk verdeeld

Hoeveel centen krijgt een boer van elke euro die een consument uitgeeft aan brood, een komkommer of een ei? Achtereenvolgens 14, 21 en 42 cent. De supermarkt verdiende er achtereenvolgens 26, 39 en 42 cent aan. Aldus meldt het Landbouw-Economisch Bericht (LEB) 2015.

Lees meer...

‘Foodsector moet focussen op kwaliteit’

Het inzicht dat de grootschalige voedselproductie in Nederland anders moet dan het tientallen jaren ging, dringt steeds breder door. Nu vindt ook de ABN-Amro-bank dat de foodsector moet focussen op kwaliteit, voedselveiligheid en herkomst van producten. Dit stelt de bank in zijn Visie op Food 2015.

Lees meer...

Zó goedkoop? Arme boeren!

10 kg aardappelen, voor € 1,69. Fijn, zo lekker goedkoop, bij ‘de beste supemarkt in groenten en fruit’. Maar mensenlief, daar kan een boer toch niet van leven? Of een ‘megapot’ augurken, van 1,7 liter, voor € 1,19. En eieren, voor nog geen 10 cent per stuk.

Lees meer...

Een week geen plastic kopen . . .

Een week lang géén plastic kopen - gaat dat lukken? Deze week proberen zo’n tienduizend mensen dat. Lees een nieuwsbericht, of achtergrond op ZeroPlasticWeek.org. Voor iedereen die niet meedoet: kijk eens rond in de supermarkt, en vraag je af of je 1 dág zonder plastic kopen zou kunnen.

Lees meer...

‘Alles over voeding’ in je broekzak

Met de app ‘Questionmark’ voor de smartphone kun je in de supermarkt 22.000 producten scannen en antwoord krijgen op de vraag hoe het zit met gezondheid, dierenwelzijn, milieu en mensenrechten. Dat is dus eigenlijk de hele site ‘Alles over voeding’, maar dan in je broekzak. Download de app voor iPhone of Android.

Lees meer...

Inzicht in opbouw prijs voeding

Als de prijs van brood, melk of vlees verandert, verdient de boer, fabriek of winkelier dan meer of minder? Inzicht in de prijsopbouw van deze producten is voortaan mogelijk via de Voedselprijzenmonitor. Die is te raadplegen via Agrimatie.

Lees meer...