Zeevis uit de fabriek

tarbotkwekerijTarbot is een echt zeevis, die in zout water leeft. Toch komen flinke hoeveelheden van deze platvis uit de fabriek van Seafarm. Die is gebouwd in Noord-Beveland, dichtbij ‘werk’eiland Neeltje Jans. Bedoeling is om de natuur na bootsen, maar om het ‘net even beter’ te doen.

Lees meer...

‘Hollandse Nieuwe’ voortaan echt Nederlands

'Hollandse Nieuwe', de gekaakte, gerijpte en gezouten haring, is voortaan een beschermde naam. De Europese Commissie heeft het product erkend als ‘gegarandeerd traditionele specialiteit’. Dat de Hollandse Nieuwe heel vaak uit Deense wateren komt, maakt daarbij niet uit. Aldus meldt Vismagazine.

Lees meer...

Hollandse Nieuwe net vóór het voetbal

Hollandse Nieuwe, vangst 2014, is overal verkrijgbaar vanaf 12 juni, dus nog net voordat het voetbalfeest in Brazilië losbarst. Dat is vrij laat in het seizoen. Maar daardoor lijkt de haring wel goed vet te zijn, zo meldt ‘haringkrant’ AD.

Lees meer...

Schaal- en schelpdieren, zeefruit

'Zeefruit' is de benaming voor een een grote variëteit aan eetbare dieren uit zee: mosselen, oesters, garnalen, krab, kreeft, inktvis en nog veel meer. Allemaal net zo gezond als vis, als je ze tenminste niet vet en melig gaat frituren.

Lees meer...

Zo gezond als vis

Regelmatig vis eten heeft een heel groot voordeel: het is gezond. Zowel voor de eter zelf als voor het milieu. Raar maar waar: vooral vette vis is gezond. Voor het milieu is vis eten ook beter, omdat het de schade vermindert die de intensieve veehouderij veroorzaakt.

Lees meer...