Heeft die hamburgerkoe insecten gegeten? Gatver!

Vlees van een koe, varken of kip eten we graag. Van een vis of garnaal ook nog wel, en vis-eitjes (kaviaar) zijn zelfs een lekkernij. Van insecten gruwen de meeste mensen in westerse landen, ofschoon het prima eiwit is. Maar wat nu als we een gewone hamburger eten van een gewone koe die ook insecten heeft gegeten? Ook daar gruwen de meeste mensen van, zo leerde onderzoek door dr. Muriel Verain in Wageningen.

Lees meer...

Veilig vlees kopen van 'je eigen' koe

Vlees kopen waarvan je zeker weet dat er niet mee gerotzooid is. Die wens ligt ten grondslag aan het initiatief 'Koop een koe'. Het idee: samen met andere consumenten koop je een koe (waarvan je vooraf een filmpje kunt zien). Het vlees, 7,5 kilo in lapjes en worsten, krijg je diepgevroren thuisbezorgd

Lees meer...

Vleeskoeien

Koeien die niet genoeg melk meer geven gaan naar de slachterij, na vijf tot acht jaar. Het vlees van die 'uitgemolken' koeien is niet van topkwaliteit. Daarom zijn er ook speciale vleesrassen, die extra gespierd zijn. Deze dieren komen meestal niet uit Nederland.

Lees meer...