Koffie is best gezond, mits gefilterd

kopje koffieIs koffie nou goed of slecht voor  hart en bloedvaten? Dat hangt af van het soort koffie.
• Gezond is filterkoffie, ook van koffie-pads.
• Ongezond is ongefilterde koffie; dus bijvoorbeeld espresso uit versgemalen bonen, Turkse koffie of koffie uit een cafetière of een doordrukpot.

Lees meer...

Bakkie troost op termijn bedreigd

Miljarden mensen zijn mild verslaafd aan koffie. Zou er opeens geen koffie meer zijn, dan gaat het leven wel door, maar wereldwijd zou het chagrijn toeslaan – dagen en wekenlang. Er gaat daarom veel geld om in de koffiehandel.

Lees meer...

13 tips tegen frisdrank

fruitwaterFrisdrank is echt niet gezond. Vooral door de suiker die er meestal in zit, maar ook door de CO2. En light frisdrank verstoort ook het suiker-evenwicht in je lijf. CNN zet enkele nadelen op een rij, en geeft 13 tips of het frisdrankgebruik te verminderen. Eén van die tips: geef kraanwater een smaakje met stukjes fruit.

Lees meer...

Vijf koppen koffie geen enkel probleem

koffie-boonVijf koppen koffie per dag kunnen helemaal geen kwaad. Dat concludeert de EFSA, het Europese instituut voor voedselveiligheid op basis van onderzoek. De ‘werkzame stof’ van koffie, cafeïne, kun je overigens binnenkrijgen met koffie, thee en energiedrank. Een blikje energiedrank bevat ongeveer net zo veel cafeïne als een kop koffie.

Lees meer...

Waterdrinkers zijn we, geen melkmuilen

waterdrinkenWater is de populairste drank van Nederland. Gewoon water uit de kraan, of soms uit een flesje. Water wint het van koffie, thee, bier én melk. Eén op de vier drankjes is water, dat daarmee net wat populairder is dan koffie. Zo leert onderzoek van koffie-concern Nestlé.

Lees meer...

Lekker, koffie uit keutels

De aller- allerlekkerste koffie, volgens kenners, is de kopi luwak. Die is gemaakt van koffiebonen die eerst zijn opgegeten door een civetkat (de Loewak) maar vervolgens onverteerd weer zijn uitgepoept.

Lees meer...

Thee, in veel geuren, kleuren en smaken

Als je in de supermarkt voor het theeschap gaat staan heb je nogal wat keus. En tegenwoordig zijn er zelfs speciale winkels met zoveel soorten thee, dat het je bijna zou duizelen. Maar weet je eigenlijk het verschil tussen al die verschillende soorten?
thee, groene thee, zwarte thee, witte thee, kruidenthee, ijsthee, theezakje, losse thee.

Lees meer...

Koffie, voor de kick of voor de leut

Koffie is absoluut niet noodzakelijk. Toch is die drank niet weg te denken uit het dagelijkse leven. De kracht van koffie zit in twee heel verschillende dingen: de kick (door cafeïne) en de leut (de gezelligheid).

Lees meer...