Wereldvoedseldag - 16 oktober 2017

Campagnebeeld DAFW 2Wereldvoedseldag is altijd op 16 oktober, maar is dit jaar in Nederland alvast begonnen op zaterdag 14 oktober.  Deze hele week, tot en met komend weekeinde, zijn er veel activiteiten in het hele land die met voedsel te maken hebben. Dit alles onder de samenvattende titel Dutch Agri Food Week.

Lees meer...

Veel te dik en toch ondervoed, het kan

ondervoeding sun movementTerwijl honger nog altijd voor honderden miljoenen mensen de realiteit is, en obesitas bij andere miljoenen hun gezondheid ondermijnt, is er nu iets nieuws: obees én ondervoed tegelijk. Dat komt steeds meer voor. Zulke mensen proppen zich vol met rotzooi, maar komen echte voedingsstoffen te kort. Er is sprake van kwalitatieve ondervoeding.

Lees meer...

Tien jaar lang wereldwijd aandacht voor voeding

Elke dag kunnen wij letten op onze gezondheid, en besluiten wat we tijdens het boodschappen doen gaan kopen: lekker, gezond, goedkoop, makkelijk, speciaal - keuzes te over. Nog altijd zijn er circa 800 miljoenen mensen die dagelijks hun hoofd breken over de vraag waar ze nú weer wat voedsel vandaan zullen halen. De enige keuze die zij hebben, is: ofwel weer snel aan de slag, ofwel van ellende bij de pakken neerzitten. Dit laatste betekent op (korte) termijn de dood voor jezelf en je gezin.

Lees meer...

‘Eten voor iedereen’

Voldoende en goed voedsel voor iedereen - dat is een nobel streven, maar wie werkt daar echt aan? De Universiteit Wageningen draagt een steentje bij. In 2013 bracht de universiteit het boek ‘Food for all’ uit, waarin de wereldwijde situatie rond (onder)voeding wordt beschreven. Daarvan is nu ook een website gemaakt, eveneens engelstalig.

Vleesproductie zeer schadelijk voor de wereld

De productie van vlees is erg schadelijk voor de wereld, concluderen de Verenigde Naties en het World Watch Institute (WWI). Want de vlees’industrie’ legt een groot beslag op de ruimte, vereist de verbouw van grote hoeveelheden veevoeder, vereist veel transport en levert een hoop mest en broeikasgassen op.

Lees meer...

Uniformer voedselpatroon is riskant

Over de hele wereld eten mensen steeds vaker hetzelfde. Die uniformering houdt een risico in voor de gezondheid van individuele personen én voor de wereldwijde voedselvoorziening. Dit blijkt uit omvangrijk onderzoek. FoodHolland meldt hier uitgebreid over.

Lees meer...

'Nee, ik eet niet te veel . . .'

Eén op de tien Nederlanders geeft toe te veel te eten. Nog eens 16% vindt dat hij of zij 'veel' eet. Dat blijkt uit de jongste Foodmonitor. Dit zelfinzicht spoort niet goed met het gegeven dat 41% van de bevolking te zwaar of veel te zwaar is.

Lees meer...

Voedselvoorziening in Nederland is beste van de wereld

Gelukkig het land waar 'voedselschandalen' beperkt blijven tot paardenvlees in plaats van rund en ooit bijna brood met een vleugje asbest. Ook die dingen moeten niet, maar Nederland is wereldkampioen in goede voedselvoorziening. Blijkt uit een overzicht dat gemaakt is door Oxfam Novib.

Lees meer...

Pagina 1 van 2