karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Verkiezing "coca-cola EU-politicus van het jaar"

cocacola sponsoringOp woendag 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor de provincies en de waterschappen, maar ook voor de "Coca-Cola politicus van het het jaar voor Europarlementariërs". Althans, zo noemt de organisatie Foodwatch deze verkiezing. Foodwatch zet zich hevig af tegen de sponsoring door onder meer Coca Cola en de kunstmestindustrie van deze verkiezingsactiviteit, die feitelijk wordt georganiseerd door 'The Parliaments Magazine'.

Importboycot lastig te handhaven

Rusland boycot veel Europese voedingsmiddelen. Handige handelaren laten nu hun goederen soms via Wit-Rusland lopen. Slim, maar deze ‘witwas-truc’ kan zich ook tegen ons keren. Sommige producten uit illegale Israelische nederzettingen blijken opeens ‘made in Holland’ te zijn. Dat kan vaker gebeuren, nu ook ‘Israelische’ gevogelte en zuivel onder een EU-boycot komt te vallen.

Landbouw- en voedselbeleid nauw verweven

Wat er allemaal moet of juist niet mag met landbouw en met voeding, is steeds meer een zaak voor de Europese Unie, en niet meer voor afzonderlijke landen.

Voedselbeleid zaak van Europa

De Europese Unie regelt al tientallen jaren lang van alles rond de landbouw. Voor voeding en gezondheid is dat ook al een flink aantal jaren. Denk bijvoorbeeld aan de 'Europese keuringsdienst van waren', de EFSA. Het beleid verandert de laatste jaren voortdurend.