Voedselverspilling vermindert gestaag

voedselverspillingDe voedselverspilling in Nederland loopt heel langzaam iets terug. Volgens de jongste gegevens gaat het om 41 kilo per persoon per jaar, maar dat geldt dan voor ieder persoon, dus ook kinderen. Het gaat hier om verspilling in huishoudens; los daarvan gaat er nog eens tweeéneenhalf keer zoveel verloren bij de oogst, opslag, transport of verwerking, in supermarkten en in de horeca en instellingen.

Lees meer...

Verkeerde hygiëne kan dodelijk zijn

In de keuken hygiënisch te werk gaan is belangrijk - dat kan je een voedselvergiftiging besparen. Maar de neiging om ‘alle bacteriën te doden’ kan gevaarlijk uitpakken. Deze waarschuwing werd onlangs geuit voor zowel consumenten als voor de voedingsmiddelenindustrie. Volgens het AMC zullen er anders doden vallen.

Lees meer...

Eten goed bewaren

Verse producten bewaren we gewoonlijk in de koelkast. Alles wat in een ongeopend potje of blikje zit, kan gewoon in de voorraadkast. En droge waren (suiker, pasta, droge erwten) hoeven alleen tegen vocht te worden afgeschermd. Wat is het geheim van bewaren?

Lees meer...