roof1-diabetes

roof2-opvul-karne

karnemelk is gezond

adverteren kan

Zoeken

Minder suiker en zout, het kán gewoon

hakgroenten zonder suiker zoutVoedingsmiddelenfabrikanten doen vaak moeilijk over het verminderen van de hoeveelheden suiker of zout in hun producten. 'Dat pikken consumenten niet', luidt dan het verweer. Maar Hak, fabrikant van groenten in glazen potten, doet het gewoon, en fors ook. Voortaan zit in veel groenten tot 30% minder suiker en tot 40% minder zout. En vier traditionele producten bevatten helemaal geen toegevoegde suiker en zout meer.

Het weglaten van suiker en zout compenseert de fabrikant niet andere zoetstoffen of met 'natuurlijk aanwezige' suikers. Integendeel: aan de 0%-rodekool worden juist iets minder zoete appels toegevoegd. De vier 0%-varianten (rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus) worden nu op smaak gebracht met azijn, kruiden en specerijen. In alle gevallen kunnen consumenten ook kiezen voor de traditionele varianten, dus mét toegevoegde suiker en zout.

bottom