karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Suikerwater verdwijnt uit automaten op scholen

frisdrankcommittmentVia frisdrankautomaten op middelbare scholen worden vanaf eind 2018 geen suikerhoudende drankjes meer verkocht. De light-varianten en waters met smaakjes blijven wel in de automaten beschikbaar. Dit heeft de branchevereniging van frisdrankfabrikanten besloten, nadat er veel kritiek kwam op de verkoop van de ongezonde dranken.

Ongezond zijn suikerhoudende dranken omdat ze vrij veel calorieën bevatten maar geen nuttige voedingsstoffen; het drinken van veel frisdrank gaat vaak samen met overgewicht en obesitas. De frisfabrikanten, verenigd in brancheorganisatie FWS (Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen) stoppen nu met de verkoop ervan op scholen als gevolg van het Akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’.

Alleen water drinken

De Don Sarto basisschool in Tilburg besloot onlangs dat kinderen alleen nog maar water mogen drinken en niet op zoete dingen mogen tracteren. Die beslissing stuitte op weerstand bij sommige ouders. Een artikel over dit onderwerp is te lezen bij regionaal dagblad BN-De Stem.