• Maggi wijzigt de informatie op de verpakking van aardappelpuree op drie punten. Dat gebeurt onder druk van voedselwaakhond Foodwatch, die hiermee afziet van verder stappen. Maggi wekte de suggestie dat aardappelpuree net zo gezond is als gewone gekookte aardappelen, en dat klopt niet.

  • friturenElke Nederlander eet jaarlijks gemiddeld 18 kilo friet. Althans: diepvries-aardappelen, dus ook schijfjes, ‘ruitjes’, rösti en dergelijke. Bij elkaar ruim 300 miljoen kilo. Nog eens ruim driemaal zo veel diepvriespiepers exporteerde Nederland. Aldus meldt het CBS.

  • voedselvaardigVeel mensen wéten wel ongeveer wat gezond eten is, maar daar naar handelen is niet altijd makkelijk. Het vergt ‘voedselvaardigheid’ om steeds de gezonde keuze te maken: in de winkel, op straat, in de keuken en in kantines. Die vaardigheid moeten we verbeteren, zei Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum op het symposium ‘Staat van de voeding’.

  • Met vruchten investeert een gewas in zijn voortplanting. Daarom zit fruit extra vol met voedingsstoffen in een grote diversiteit. Het is gewoon puur natuur krachtvoeding.