broccoli-rood
karnemelk is gezond

Groentefeest

Dat groente eten een feest kan zijn bewijst onder meer de Franse topkok Alain Passard. Hij gooide enkele jaren geleden zijn 3-sterrenrestaurant radicaal om: vlees eruit. Al zegt hij zelf: 'Ik ben niet gestopt met vlees, maar begonnen met groente.' Wie het wil proeven moet er wel voor naar Parijs toe. Of kijk op de site van zijn restaurant l'Arpège.

Van groente krijg je nooit genoeg

Groenten zijn meestal groen, en voor veel kinderen is dat het signaal om te denken: 'vies'. Dat is jammer, en lastig. Want in groenten zitten veel vitaminen en andere nuttige stoffen. Sterker nog: zonder groente kun je nauwelijks gezond eten.

Groenten uit de vollegrond

De vollegronds groenteteelt levert een scala aan producten: spinazie, andijvie, doperwten, worteltjes, bonen, spruitjes, boeren- en bloemkool, broccoli, witte, rode en vele andere koolsoorten.