karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Mínder vlees eten - HIEROM

SchoutenFood blokkadeDe meeste mensen vinden vlees eten lekker. Bovendien biedt vlees diverse eiwitten die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Helaas gaat de productie van vlees gepaard met ernstige milieuproblemen (stikstof, ammoniak). Die problemen staan onder meer hier en hier beschreven op de website van Schouten Food, producent van plantaardig eiwitrijke voeding. Maar lees het nu snel, want boze (vleesproducerende) boeren hebben met een tractor-blokkade geëist dat Schouten de teksten op de website aanpast.

Bemiddeling

De blokkade van het bedrijf in Goor (Twente) was op 8 juli; zie ook het nieuwsbericht daarover bij TV Oost. Er was bemiddeling van de burgemeester nodig om een einde te maken aan die boerenactie. Schouten heeft onder druk van de boerenblokkade toegezegd om 'met alle partijen' nog eens naar de teksten te kijken.

Commercie of knokploeg

Voor Schouten Food is het een commerciële zaak om de nadelen van vlees te noemen, om daarmee de voordelen van de eigen producten te accentueren. Voor veeboeren is het een commerciële zaak om hun eigen producten te promoten (vaak met overheidssubsidie). Men mag elkaar natuurlijk bestrijden met woorden en getallen, maar zeker niet met geweld. Wat de boeren op 8 juli deden grenst aan het optreden van een fascistische knokploeg – dat is op zich al een reden om, als protest tegen het geweld, eens een product van Schouten te proeven.