karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Kookstudio's

In een kookstudio komen diverse dingen samen: passie en commercie, inspanning en ontspanning, creativiteit en onhandigheid, smullen en morsen. De basis is meestal: in een workshop, of serie workshops, leer je lekker koken.

kookstudioDe keuze aan kookstudio's is enorm: honderden, verspreid over het hele land. Sommige zijn zeer professioneel, en doorgaans ook prijzig. Andere ontstijgen het amateurisme amper, maar kunnen eigenlijk net zo goed voldoen.

Groot aanbod

Het aanbod aan kookstudio's is zo groot en gevarieerd dat daarin lastig enkele aanbevelingen zijn te doen. Handig is dan toch een overzicht op de startpagina. Enige zekerheid dat het om een goed bedrijf gaat, biedt het lidmaatschap van de NVEK, de Nederlandse Vereniging van Erkende Kookstudio's. Ofschoon deze club nog geen twintig leden telt.

Sociaal gebeuren

Geen commerciële instelling, maar meer een sociaal gebeuren is Kook met mij mee. Een lokaal initiatief uit Rotterdam-Noord. Met als dubbeldoel om mensen gezond te laten eten én beter met elkaar in contact te laten komen.

Een idee – en vooralsnog niet meer dan dat – is Samen goed eten. Bedoeld om senioren en jongeren samen te brengen rondom gezond leven en eten.

Lekker kokkerellen met pure producten, gezond eten, uitebreid genieten en gezellig doen met elkaar komen samen in diverse initiatieven die zich bekeren tot SlowFood, een tegenhanger van Fastfood.