karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Vergeten groenten

'Wat zal ik nu weer eens klaarmaken', verzucht menig moeder of vader, vooral als de kinderen (lang) niet alles lusten. Probeer eens één van de 'vergeten groenten'. Garantie op succes is er niet, maar de verrassing is het proberen waard.

aardbeispinazieEr zijn veel meer soorten groenten dan wat de supermarkt, of zelfs de groentewinkel of de marktkramen te bieden hebben. Wat te denken van Topinamboer (aardpeer) of van Keukenmeidenverdriet? Of, zoals op de foto, aardbeispinazie of aardbeimelde.

Onbekende groenten

Op de Historische Tuin van VertegenEten is een schat aan onbekende groenten te vinden. De Engelhoeve is vooral gericht op bloemen, maar heeft ook een lijst met vergeten groenten.

Nu nog zoeken waar het te koop is (probeer bij een natuurvoedingswinkel of groenehartwinkel). Het meeste kans biedt een gewone of biologische markt. Maar wie weet heeft een supermarkt met een enthousiaste bedrijfsleider ook zoiets op voorraad.

Oude fruitrassen

Bijna vergeten rassen appels en ander fruit zijn te vinden op kwekerij Op Goede Grond in Zundert. Daar staan meer dan honderd verschillende appelrassen.