roof1-diabetes

roof2-opvul-karne

karnemelk is gezond

adverteren kan

Zoeken

Stem voor het ‘beste nieuwe product’

Publiek mag meestemmen wat het beste nieuwe, gezonde product is dat de Jaarprijs Goede Voeding 2015 zal winnen. Na een voorselectie is er de keuze uit slechts drie producten:
• Vleeswaren/groente combinatie
• Plantaardige drinkyoghurt
• Rijkgevulde sportreep
Stemmen kan t/m 17 november bij VoedingNu.

De Jaarprijs Goede Voeding is bedoeld als prijs ‘die innovatie stimuleert en gezondere producten binnen het bereik van een grote groep consumenten brengt’. Het is een beetje een prijs die de voedingsmiddelenindustrie aan zichzelf geeft, al beslissen wetenschappers en voedingskundigen hier ook over mee.
Vorig jaar won Yam glutenvrij brood de Jaarprijs Goede Voeding.

De genominieerden voor dit jaar zijn:

Vleeswaren/groentecombinatie

Een product dat voor de helft bestaat uit vlees, en voor de rest uit groente en zuivel. Met minder zout en zoet dan gewone vleeswaren. Te gebruiken als broodbeleg of snack. Vollebregt Fresh Company maakte dit product na een oproep van supermarkt Jumbo aan zijn leveranciers om gezondere producten te ontwikkelen.

Plantaardige drinkyoghurt

Alpro levert al lang sojamelk, maar maakte nu varianten met een smaakje. Bedoeld als concurrent voor diverse drinkyoghurt die vaak erg veel toegevoegde suiker hebben. Er is nu sojamelk met de smaken framboos-granaatappel en mango-stervrucht.

Rijkgevulde sportreep

De ‘sportsgrain bar’ is een granenreep met diverse bijzondere toevoegingen: teffgraan, wortelvezel, banaan, cranberry, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder. Bedoeld als alternatief voor andere sportrepen.

bottom