karnemelk-roze
karnemelk is gezond

'Vegetarisch vlees' - zelfs Europarlement spreekt erover

vegaschnitzelEen 'vegetarische schnitzel' – mag die naam nou wel of niet? Begin 2017 al was er binnen het Nederlandse parlement ophef over, toen enkele Kamerleden de bezwaren van de vlees- en zuivelindustrie overnamen. De industrie vond dat de namen van 'hun' producten niet mogen worden gebruikt voor vegetarische producten, 'omdat dat consumenten kan verwarren'.

Keurmerken voeding: alle 13 goed

13 goede logosKeurmerken en logo’s zijn er in zóveel soorten dat je bijna niet meer weet of ze nou echt iets voorstellen of dat het alleen maar reclame is. In dat ‘woud aan logo’s’ gaat nu gekapt worden. Er blijven 13 goede, betrouwbare keurmerken voor voeding over. Al is het de verwachting dat er telkens weer nieuwe keurmerken met logo’s bij zullen komen.

 

Gestuntel met stevia

Stevia is een plant met een superzoet stofje. Daarom kan het prima suiker vervangen, vooral omdat het geen calorieën heeft. Maar fabrikanten rommelen met hun stevia-zoetstof, meldt de Consumentenbond. Ze voegen er suiker of andere zoetstoffen aan toe.

Etiketten

Wat er precies aan ingrediënten in een voedingsmiddel zit, moet op het etiket staan. En wel in de volgorde van waar het meeste van is. Toch hoeft niet alles erop te staan.