karnemelk-roze
karnemelk is gezond
Goedkoop eten kan best gezond zijn.
 • 'Goed tot vandaag' spotgoedkoop bij Lidl

  lidl verspil me nietBij de supermarkts van Lidl zijn voortaan soms verse voedingswaren supergoedkoop. Het gaat dan om producten die nog goed zijn 'tot vandaag'. Om te voorkomen dat die de volgende dag (moeten) worden weggegooid, biedt Lidl ze nu aan voor 25 of 50 cent. Hiermee wil Lidl voedselverspilling helpen voorkomen.

 • Slimme 'app' redt 1 miljoen maaltijden van vuilnisbak

  TooGoodToGoDagelijks wordt er in winkels met verse producten veel voedsel weggegooid omdat het niet op tijd verkocht werd. Via de app 'Too good to go' is kort voor sluitingstijd veel van dat overgebleven voedsel alsnog te koop voor een sterk verlaagd bedrag. Die app heeft inmiddels een miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered, en dat in slechts ruim anderhalf jaar sinds de start in januari 2018. Dit laat de beheerder van die gratis app weten.

 • Een slimme meid maakt zich niet dik

  Hoe hoger de opleiding, hoe minder snel mensen overgewicht krijgen. Dit inzicht bestaat al langer, maar krijgt ondersteuning door recent onderzoek. De conclusie kan ook negatiever worden verwoord: obesitas treft vooral armere mensen.

 • Supermarkt - echt onze vriend?

  Supermarkten zorgen ervoor dat we elke dag onbezorgd alle eten kunnen kopen dat we willen. En nog goedkoop ook.
  Maar is dat wel zo fijn, dat heel goedkope? Wordt de boer niet zélf uitgemolken? En kan er soms asbest op brood terechtkomen? Daar gaat tv-programma Zembla over op donderdagavond 9 januari.

 • Soep: makkelijk, lekker, gezond

  Soep is relatief makkelijk en snel te maken. Je kunt het helemaal zelf doen, of hulpjes gebruiken zoals zakjes, blokjes of potjes. Zit er veel - liefst verse - groente in verwerkt, dan is soep al snel gezond.

 • Krappe huisvesting

  Zogeheten legbatterijen voor kippen zijn sinds 1 januari 2012 verboden. In een legbatterij zaten meerdere beestjes in een kooitje, waarbij er per kip 550 cm2 ruimte was - dat is iets minder dan een gewoon velletje A4. Nu moet er per kip 750 cm2 zijn. Dat zijn er ruim 13 op een vierkante meter.

 • Merken en keurmerken

  Een merkproduct wordt geacht goed te zijn, tenminste als het om een goed merk (een A-merk) gaat. In de praktijk zijn zogeheten B-merken of huismerken van een supermarkt net zo goed – maar bijna altijd wel goedkoper.

 • Belangenbehartiging

  Supermarkten presenteren zich soms als gastheren. U bent van harte welkom. En onthoud vooral goed: dáár is de kassa.
  Heeft een individuele consument hier nog iets te zeggen?

 • Peulvruchten

  Bonen en erwten zijn bijzonder: je kunt ze eten als groente, gebruiken in plaats van aardappelen, of als vleesvervanger. Maar het meest bijzonder is . . . dat ze zo gewoon zijn. Zelfs zó gewoon dat bijna niemand ze echt waardeert. Ten onrechte!

 • Recepten voor weekaanbiedingen

  Veel mensen hebben redenen om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. En kopen dus weekaanbiedingen bij diverse supermarkts. Maar dan kan het lastig zijn om van die ingrediënten een mooie maaltijd te brouwen. Daar kan Actierecepten bij helpen.

 • Brood, eenvoudig lekker

  Over de hele wereld eten mensen brood. Dat loopt uiteen van heel eenvoudige baksels, via gewone boterhammen tot luxe broodjes met van alles erop of erin. Nederland is gezegend met een enorm divers aanbod van soms hemels lekker brood.

 • Gezond eten - wat kost dat?

  Gezond eten is helemaal niet duurder dan ongezond eten. Tenminste, als je 'eten' niet ziet als een verzameling producten, maar als een activiteit.