karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Alle bananen bedreigd door schimmel

bananenplant schimmelEen schimmelziekte bedreigt al enkele jaren de bananenteelt. Dat is gevaarlijk, want vrijwel alle bananen over de hele wereld zijn afkomstig van slecht één ras: de Cavendish. Is een plantage eenmaal besmet met de bodemschimmel, dan kunnen daar helemaal geen bananen meer groeien. Alleen langdurig onderzoek naar andere rassen kan uitkomst bieden.

Appels, peren en kersen dit jaar duurder

appelbloesemDe nachtvorst van de afgelopen twee weken heeft op diverse plekken fruitbomen beschadigd. Door de relatief warme maand maart liepen de bomen snel uit. De nachtvorst na half april kwam daarom zeer ongelegen. Het is de verwachting dat hierdoor dit jaar de oogst aan appels, peren en kersen lager zal uitvallen, met hogere prijzen als gevolg

Champignon look-a-like zeer giftig

Deze week is in Nederland een tweede persoon overleden aan het eten van giftige paddestoelen. De man had groene knolamaniet gegeten, een paddestoel die erg lijkt op een gewone champignon, maar juist zeer giftig is.

champignongroenteknol amaniet

 

 

Calorieën in fruit

Fruit eten is gezond, punt uit. Maar er zitten wel caloriën in, suikers vooral. Dat verschilt nogal per soort fruit. Verreweg het ‘vetste’ fruit is avocado. Per portie zit daar 170 kcal in. Het minst calorierijk is citroen (brr), gevolgd door passievrucht, abrikozen en lychees met elk 20 kcal per portie. Twee keer een top-10 met veel en weinig calorieën in fruit vind je bij Gezondheidsnet.

Met groente en fruit zie je er beter uit

Groenten en fruit zijn vooral lekker. En vaak ook makkelijk. Bovendien heel gezond. Opnieuw toont wetenschappelijk onderzoek nu aan: je wordt er ook mooier van. Al binnen zes weken ziet je huid er beter uit. Wie zichzelf met zo'n mooiere teint terugziet, blíjft groente en fruit eten.

Fruit, zuiver en gezond

Met vruchten investeert een gewas in zijn voortplanting. Daarom zit fruit extra vol met voedingsstoffen in een grote diversiteit. Het is gewoon puur natuur krachtvoeding.

Vergeten groenten

'Wat zal ik nu weer eens klaarmaken', verzucht menig moeder of vader, vooral als de kinderen (lang) niet alles lusten. Probeer eens één van de 'vergeten groenten'. Garantie op succes is er niet, maar de verrassing is het proberen waard.

Appelsap is meer/minder dan sap van appels

Appelsap is sap van appels - simpel toch? In werkelijkheid steeks het verhaal over appelsap iets ingewikkelder in elkaar.