karnemelk-roze
karnemelk is gezond

'Selfmade' groentesoep valt in de prijzen

verse pureersoep jaarprijsgoedevoedingDe Jaarprijs Goede Voeding 2018 is voor Verse Pureersoep Pompoen/wortel van Albert Heijn. Dit is gebaseerd op het gezamenlijke oordeel van een vak- en een publieksjury. De tweede en derde plaats van deze verkiezing én twee bijzondere vermeldingen waren ook voor puur plantaardige producten.

Bakken, braden, barbecuen, blancheren, frituren, fruiten, grillen, koken, roerbakken, smoren, stomen, stoven, wokken

Een maaltijd bereiden heet meestal ‘koken’. Tegelijk is ‘koken’ (gaar maken in heet water) slechts één van de vele technieken om eten klaar te maken. Wat is precies het verschil tussen bakken en braden, of tussen stoven en smoren? Lees alles over de juiste tijd en temperatuur.

Genieten maakt eten lekkerder

Als eten erg lekker is, geniet je er meer van. Maar het omgekeerde werkt ook: geniet meer, dan vind je het lekkerder. Een eenvoudige test wees dat uit. Twee groepen mensen kregen hetzelfde voorgeschoteld. Degenen die dubbel zo veel betaalden, zeiden er meer van te hebben genoten.

Magnetron-eten: veilig en gezond

Zelf eten klaarmaken kan prima met een magnetron. Het verlies aan nuttige voedingsstoffen is heel gering. De pluspunten van magnetron-bereiding staan beschreven in een artikel op de Amerikaanse gezondheidssite Upwave, onderdeel van het CNN-netwerk.

Smaaklessen = proefwerk

Smaakles krijgen op school, en daarna laten weten wat je het lekkerste vindt - dat is het leukste 'proefwerk' dat er is! Kan allemaal via Smaaklessen. Speciaal voor de basisschool.