karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Bloemen eten met smaak

Viooltjes, rozenblaadjes en nog een paar bloemen kun je eten, dat weet bijna iedereen. Wie zich verdiept in eetbare bloemen, zal ontdekken dat je heel veel soorten kunt eten. Het leukste zijn natuurlijk de vorm en de kleur, maar je kunt bloemen ook kiezen voor de smaak, die uiteen kan lopen van zeer zoet tot vrij pittig.

eetbare viooltjesEr zijn al veel boeken verschenen over eetbare bloemen. Voorjaar 2017 verscheen er nog een: ‘Bloemen met smaak’.

Groenten uit eigen tuin - ja graag!

Liefst 60% van de Nederlanders eet liever groente en fruit uit eigen tuin dan uit de supermarkt. Zo leert onderzoek in opdracht van de firma Bakker, leverancier van groentezaden. Opmerkelijk, want slechts een klein percentage teelt ook echt groente in eigen tuin.

Zo mooi kan lelijk eten zijn

Een kromkommer hebben we allemaal wel eens gezien, of een misvormde aardappel.
Maar een trosje aubergines?
Een kwarrige citroen?
De Duitser Uli Westphal verzamelde heel veel lelijks, en maakte er iets heel moois van.

Groente uit de moestuin ruilen?

moestuin-groenteOp een moestuin is vaak ineens heel veel tegelijk oogstrijp. Dat wordt dus snel inmaken. Wat ook kan, is ruilen. Liefst met iemand die ándere oogst op zijn moestuin in overvloed heeft. Ruilen met buren is het handigst, maar via GroenteRuilen kan het ook met tuinders verderweg.

Groenten uit eigen tuin

Groente en fruit uit eigen moestuin zijn het allerlekkerst. Want je weet zeker dat ze met liefde zijn geteeld. En je weet ook zeker dat er geen gif op zit als het er zelf niet op gespoten hebt.