karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Consumenten kiezen voor minder zoete frisdrank

friswaterNederlandse consumenten drinken gestaag minder zoete dranken. Er worden minder vaak suikerzoete dranken gekocht, bovendien bevatten de gekozen dranken minder suiker. Tussen begin oktober 2018 en begin oktober 2019 verminderde de totale hoeveelheid suiker in frisdrank met 7,6 miljoen kilo, ofwel 8 %. Dit meldt een rapport over suikerreductie van Nielsen, onderzoeksbureau voor voeding en andere consumentenproducten.

Suikerwater verdwijnt uit automaten op scholen

frisdrankcommittmentVia frisdrankautomaten op middelbare scholen worden vanaf eind 2018 geen suikerhoudende drankjes meer verkocht. De light-varianten en waters met smaakjes blijven wel in de automaten beschikbaar. Dit heeft de branchevereniging van frisdrankfabrikanten besloten, nadat er veel kritiek kwam op de verkoop van de ongezonde dranken.

Verantwoorde sapjes: appel en peer

verantwoorde sapWie graag zijn dorst lest met gezonde sapjes én een schoon geweten kan het beste kiezen voor appel- of perensap uit eigen land. Die sappen zijn gezond, schaden het milieu maar weinig en doen arbeiders niet te kort. Dat leert een onderzoek door Questionmark.

Gezonde frisdrank zonder rommel

fruitwater frisDat ‘frisdranken’ met veel suiker ongezond zijn, weet onderhand iedereen wel. Een goed alternatief zijn zelfgemaakte frisdranken. Best makkelijk om te doen, heel gezond en nog goedkoop ook. Emily-Jane Lowe beschrijft op haar site LevenZonderAfval hoe je dat doet- zij doet het vooral om geen afval te produceren.