karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Studenten ruimer laten denken over voeding

Studenten eten graag makkelijk en luxe. Maar ze weten eigenlijk best wat echt goed en gezond is, zeker als ze een studie landouw of voeding doen, zo zou je denken. Dat valt tegen. Studenten moeten ruimer, breder en diepgaander leren nadenken over voeding. ‘Wageningen’ doet een voorzetje.

Een wijde blik

Het kenniscentrum Wageningen (universiteit plus insituten) schreef een achtergronddocument voor docenten in het hoger onderwijs. Die docenten moeten studenten leren om met een ruimere blik te kijken naar productie, handel en consumptie van voeding. De titel van het document is ‘Een wijde blik verruimt het denken’. (lees pdf)

Nog veel te leren

Rondom voeding is er enorm veel veranderd. Volgens het nieuwe document veranderde er de afgelopen tientallen jaren méér dan in de voorgaande duizenden jaren. Er bestaat honger naast obesitas, hongersnood naast overproductie, high-tech en fastfood naast ‘eerlijk en ambachtelijk’, een wereldwijd aanbod van van alles naast boeren die niet meer nodig zijn. Kortom: er valt voor zowel studenten als docenten nog heel veel te leren.