karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Denk mee over de toekomst van voedsel

FoodToBeGaan we massaal over op kweekvlees? Komen er 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden? Dat soort vragen komen aan de orde tijdens ‘Food to be’, een expositie van 30 mei t/m 5 juni in Eindhoven. Met onder meer op 1 juni discussie met staatssecretaris Martijn van Dam over zijn ‘Visiedocument voeding’ (download pdf).

Design

De expo Food to be is een initiatief van het ministerie van EZ (inclusief Landbouw) en is onderdeel van het Nederlandse voorzitterschap van de EU. Inhoudelijk breit het programma van de expo sterk voort op de aandacht die er de afgelopen jaren al voor voeding was op de Dutch Design Weeks, eveneens in Eindhoven.

Eiwitproductie

Op 2 juni is er een lezingensessie over voedselproductie in de toekomst, met vooral aandacht voor eiwitproductie. Met onder meer ‘kweekvlees-professor’ Mark Post van Mosa Meat, en Kees Aarts, oprichter van Protix, een bedrijf dat serieus werk maakt van de productie van eiwitten uit insecten.

Virtueel technologie-museum

De expo is feitelijk een eerste editie van The Stec. Dat is de naam voor het Nederlandse ‘museum voor de nieuwste technologie’, en is een afkorting van ‘staging technologies’ of wel uitvoering of presentatie van technologieën. The Stec wil een soort virtueel museum zijn, levend via social media met nu en dan een fysieke activiteit in bijvoorbeeld een oude fabriekshal.