karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Biefstuk zonder de koe

vegaslagerHet gaat bijna lukken: vleesvervangers maken die smaken en voelen als echt vlees. En gemaakt uit louter plantaardige grondstoffen, dus helemaal zonder een koe te slachten. In een proefopstelling is het al gelukt, en het is een kwestie van tijd om er mooie lapjes voor op het bord mee te maken. Zondag 1 november horen we er meer over.

Vegetarische Slager

Deze puur plantaardige vleesvervanger is ontwikkeld door een team wetenschappers en techneuten, hiertoe uitgenodigd door ‘de Vegetarische Slager’ uit Den Haag. Deze slager opent 1 november een nieuwe grote productiehal in Breda. Voor de financiering hiervan is met crowdfunding € 2,5 miljoen opgehaald in drie weken tijd.

Puur plantaardig

Vleesvervangers lijken tot nu toe soms aardig op ‘echt’ vlees, maar de ‘bite’ of het mondgevoel is nog altijd afwijkend. Het nieuwe product van de Vegetarische Slager heeft wel de juiste ‘vleesstructuur’. Het is bovendien puur plantaardig, en ook nog eens veel energiezuiner te produceren.

Bij Wageningen UR is meer te lezen over dit nieuwe product.