karnemelk-roze
karnemelk is gezond
 • Zon of kunstlicht

  Vanaf maart, april komen vruchtgroenten uit de Nederlandse kassen, tot aan november. 's Winters is er te weinig licht, dan komen veel tomaten uit Spanje.
  Sommige tuinders zetten een 'kunstzon' in: felle belichting. Dat vergt veel energie, maar brengt z'n geld meestal wel op.

 • Van groente krijg je nooit genoeg

  Groenten zijn meestal groen, en voor veel kinderen is dat het signaal om te denken: 'vies'. Dat is jammer, en lastig. Want in groenten zitten veel vitaminen en andere nuttige stoffen. Sterker nog: zonder groente kun je nauwelijks gezond eten.

 • Stadslandbouw

  Over de hele wereld wonen steeds meer mensen in de stad. Het is een enorme uitdaging om elke dag de toevoer van voldoende goed voedsel te verzekeren. En kijk eens wat er gebeurt: midden in steden ontstaat opnieuw landbouw. Kleinschalig, maar soms high-tech.

 • Een ‘vol gevoel’ klopt niet altijd

  wortelsEen zware maaltijd geeft gewoonlijk een ‘vol gevoel’ - en dat klopt meestal. Maar ook een bescheiden maaltje, met weinig calorieën, kan zo’n gevoel veroorzaken. Helaas geldt dat omgekeerd net zo: na het eten of drinken van veel calorieën kun je al snel weer een hongergevoel hebben. Het vergt ‘effe goed nadenken’ om de juiste balans in je buik te vinden.