karnemelk-roze
karnemelk is gezond

Hoe blijft onze voedselproductie gezond?

Gezond eten wordt steeds gewoner. Maar hoe houden boeren de voedselproductie gezond? Kan dat wel zonder gifgebruik? Over dit soort vragen gaat een nieuwe serie van zes debatten in de Rode Hoed in Amsterdam. Of volg het via twitter: food_myfriend.

Bodem en zaden

Deze serie debatten gaat echt 'de diepte in': naar de bodem en de zaden. Maar aan de orde komen ook kiemen - kiemen van een nieuwe ordening in de landbouw. Dus verhalen over mensen en organisaties die gaan voor écht gezond voedsel, of dat nou biologisch is of niet.

De eerste debatavond was op 4 maart 2014, en ging over een tweedeling in onze voedselcultuur: wel of niet echt kiezen voor gezond eten. Een videoverslag (ruim twee uur) is hier terug te zien.
Op woensdag 12 maart gaat het over de vruchtbaarheid van de bodem. Gezonde gewassen kunnen alleen goed groeien op een gezonde bodem. 
Daarna volgens nog debatavonden op 25 maart, 8 en 23 april en 9 mei. Twee avonden zijn in Den Bosch en Wageningen. Het hele programma is te zien bij de Rode Hoed.

It's the food, my friend!

Eerdere debatreeksen hadden als titel 'It's the food, stupid!'. Nu is gekozen voor het vriendeljker 'It's the food, my friend'.