Le fromage qui rit - Nieuwsbrief Alles over Voeding, 17-7

headerbeeld
Voedingsnieuws van 15 december 2018   
 

 

Een zonnige groet

lachkaas

Niet echt een nieuwsbrief, zo midden in de vakantie. Alleen een teken van leven, met een zonnige groet uit eigen land.

Toch één nieuwsberichtje - over een mogelijk revolutionaire methoden om eiwit te produceren. Niet direct voor menselijke consumptie, maar wel geschikt als veevoeder. Daarmee zou de methode een goede oplossing kunnen zijn voor het grote beslag dat de veevoederprodutie nu legt op het landgebruik.


Eiwit-productie zonder dieren of planten

eiwitmachineFinse wetenschappers hebben een proces ontwikkeld waarbij bacteriën eiwit produceren op basis van een soort kunstmest, CO2 uit de lucht en elektriciteit. Het gaat nog om een kleine laboratoriumopstelling (op de foto te zien net achter het beeldscherm), waarbij de productie van 1 gram eiwit twee weken duurde. De Finnen menen echter dat met opschaling en een verdere verbetering van het proces er een geweldig perspectief ontstaat: op een relatief eenvoudige manier bruikbaar eiwit produceren, waar ook ter wereld. De energie-efficiëntie zou enorm zijn: tien keer beter dan de fotosynthese waarmee planten eiwit aanmaken.
De NOS maakte er ook een bericht van.


 

 
AllesOverVoeding.nl | Contact | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Twitter
 
Powered by AcyMailing